marți, 1 martie 2011

labirint.

Cand a plecat, stia ca nu se va ma intoarce niciodata. Nu s-a uitat nici macar o secunda inapoi, desi isi dorea atat de mult sa faca asta…isi dorea sa-l vada privind dupa ea, sa-i citeasca in priviri  deja dorul. Cu orgoliul tipandu-i in minte, a marit pasul si s-a indepartat. Acum e sigura ca pentru totdeauna.
Pasind in negura dezamagirii a deschis o usa. Dintr-o data se trezi intr-o intersectie de cai. Totul in jurul ei era alb si patat cu ura. Incepu sa alerge…dar pasii nu o duceau catre iesire, ci o infundau din ce in ce mai tare. Alerga pe acelasi drum negasindu-i capatul.
Lacrimi mari si reci ii scaldau fata fierbinte. Atat de reci ii erau lacrimile…aproape la fel de reci ca si sufletul.
Continua sa alerge, chipul lui invadandu-i mintea. Il iubea dar o durea atat de mult tradarea lui. Si ii era frica. Niciodata nu i-a fost mai frica de sentimente. El a tradat-o dar nici ea nu a fost sincera cu el. Trauma prin care a trecut cu cateva luni in urma nu o lasa sa se deschida si sa-si arate adevarat fata.
El a cunoscut doar sloiul de gheata din sufletul ei. Nu i-a cunoscut zambetul, sentimentele pure care o invadau de fiecare data cand aparea in preajma sa. Nu a cunoscut fiinta inocenta, iubitoare de viata. Dar el o iubea chiar si asa rece cum era. Pentru ca un mister continuu o inconjura si el isi dorea din tot sufletul sa-i cunoasca inlauntrul.
Dar ea? Ea nu a crezut asta. De fiecare data cand el o atingea isi amintea de promisiunea pe care si-o facuse si se departa atat sufleteste cat si trupeste. Pe el o durea indiferenta ei nestiind ca ea plangea amarnic noapte de noapte.
Dar acum? Acum ea a plecat.  A fugit, dar asta nu i-a creat nicio usurare sufleteasca, desi ea a fost sigura ca asta va fi efectul indepartarii sale.
Acum alerga intr-un labirint. Nu stia pe unde s-o apuce, nu stia ce va urma, ce alta usa va trebui sa deschida.
Se lasa in jos de-a lungul unui perete si incepu sa-si urle durerea. La fel ca atunci, doar ca acum durerea era diferita. O durea faptul ca nu-l va mai vedea niciodata si-o durea ca el nu stia cat de mult il iubea.

4 comentarii:

  1. Roxana..:|:((de ce asa?:|parca scrii din viata mea...bai roxana..esti un geniu
    te iubesc

    RăspundețiȘtergere
  2. nu va sti pentru ca ea e mult prea orgolioasa ca sa-i spuna.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si orgoliul nu poate fi omorat? Sau asta doare si mai tare?

    RăspundețiȘtergere