joi, 5 august 2010

GANDURI PRIMARE II

    **A fost odata o bucata de pamant. Goala. Nu era decat o bucata de pamant. Goala. Peste mult timp, bucata de pamant a inceput sa nu mai fie atat de goala. Stii de ce? Pentru ca au venit niste oameni s-o aiba-n grija.
Acei oameni erau stramosii tai,dragul meu om. Da, stramosii tai. Oameni ca si tine din punct de vedere fizic, dar total diferiti din celelalte puncte de vedere.
Ei s-au luptat, au crescut, au avut grija de acea bucata de pamant (poate nu in aceasi ordine enumerata de mine :D ) si au adus-o in stadiul de romanie. De ce "romanie" si nu  "Romanie"? Pentru ca imi place sa cred si sa spun ca "romanie" este o caracteristica a acelei bucati de pamant. Gen: "o bucata romanie de pamant." (misto asta.)
 M-am incurcat in idei si cred ca te-am incurcat si pe tine. Asa-i? Hai sa zicem mai simplu si mai frumos : Romania!
   " Romania este o tara frumoasa, bogata, cu oameni minunati in care...." Nu!!!! Stai asa...asta probabil ar fi spus dacii despre Romania, respectiv Dacia, sau, in cel mai bun caz Stefan cel Mare!
    Romania NU este "o tara frumoasa, bogata, cu oameni minunati in care...." Romania nu este decat o trecere reversibila catre inceput. Atat. Aceasta tara a devenit din nou o bucata de pamant. Nu goala. E inca plina...de prosti..=))  (aici glumesc nesimtit!)
  Asta e povestea pe care am vrut cu tot dinadinsul sa ti-o spun. Bine, bine...nu a fost neaparat o poveste, a fost o..un...hmmm...nu stiu, cauta tu un sinonim ceva ca doar de asta esti si tu OM!

Un comentariu:

  1. Romania exista...exista in tine de fiecare data cand scoti la iveala "peturile" astea care ne sunt aruncate in batjocura, de parca noi am fi groapa de gunoi a Europei.Dar poate "romania" va deveni "Romania" cand ne vom asuma raspunderea pentru starea jalnica in care ne aflam.Tu ai dat diagnostic prin "gandurile primare", acuma cine se ofera sa prescrie medicamentul?Nimeni,asa'i?ne complacem in situatia asta si fiecare se preface ca nu e vinovat,intr'o nesimtire tot mai accentuata..

    RăspundețiȘtergere